Hem / Bar / Fisk och skaldjursrestauranger

Fisk och skaldjursrestauranger

Hej och välkomna till vår sida där vi kommer ta en titt på några av alla dom fisk och skaldjursrestauranger som finns i Sverige och Europa, förhoppningsvis kommer det vara en guide till några av dom bästa men som alla vet smaken är som baken och två personer som delar samma upplevelse kan ha olika uppfattningar om maten och servicen på en viss restaurang men det kan ju vara en viss vägledning om många har delat med sig positivt om just en viss restaurang, eller om restaurangen i fråga blivit belönad med diverse utmärkelser eller omnämnda i till exempel Michelin guiden som är känd för att samla

Restaurang Gabriel, Göteborg

När jag gick i mellanstadiet så reste vi till Göteborg för att fira vår avlutning med klassen i sexan och även om det var nöjesparken Liseberg som var det stora dragplåstret för oss barn så hade vår lärare och föräldrarna även lagt in ett besök i den berömda sevärdheten Feskekörkan vilket till min förvåning var ganska intressant med alla fiskar och skaldjur som fanns upplagda på is i alla diskar men jag kommer inte ihåg att det på den tiden även fanns en restaurang där, detta var för mer än 30 år sedan. Feskekörkan har varit en uppsamlingsplats för alla som uppskattar färsk fisk och skaldjur antagligen ända sen 1874 då den invigdes och även om byggnaden liknar en kyrka så har den inget med gud och böner att göra även om det kanske finns en hel del fiskare som ber om bra väder, en bra fångst och ett bra pris för sina infångade fiskar här på fisk och skaldjursmarkanden. Med sitt perfekta läge i hjärtat av Göteborg på övervåningen av denna kyrka öppnade 1984 restaurangen Gabriel sina dörrar och platsen för en restaurang kunde knappast varit bättre då miljön här med färska fiskar, skaldjur och ostron av högsta kvalitet är som en skänk från ovan och för den som tycker om fisk eller skaldjur är ett besök till denna byggnad ett måste under ett besök i Göteborg.

Restaurang Gabriel, Göteborg

En extra bonus här är att köket ligger mitt i restaurangen så besökarna kan följa kockarna under deras arbete och prestation vilket ger det hela ännu en dimension. På menyn finns det mesta som har med fisk och skaldjur att göra, kan bland annat nämna Bohusbiffen som är fylld till bredden med räkor, lax, hummer, krabba och ostron eller dagens fångst som serveras till lunch och som varierar dagligen beroende på vad fiskarna har lyckats fånga på sin fisketur vilket garanterar att färska råvaror används men här serveras även klassiska fiskrätter som funnits på menyn i över 25 år och man kan här även få se världsmästaren i ostronöppning , Johan Malm som driver Gabriel tillsammans med sin pappa och enligt Johan finns världens bästa ostron just på ostkusten och med lite tur kan man få dom öppnade och serverade av just denna världsmästare. Så nästa gång ni befinner er i Göteborg kan jag varmt rekommendera en tur till Feskekörkan och restaurang Gabriel då jag tror att ni kommer med 100% säkerhet bli nöjda med mat och service.