Bar

Stockholms Fisk

Hejsan och välkomna tillbaka till ännu en titt på en fisk och skaldjursrestaurang i vårt avlånga land och vi väljer att stanna kvar i Stockholm för en tur till en restaurang som inte har lika lång tradition som Sturehof men som efter dess öppnande för mer än 20 år sedan lyckats briljera med sina fisk och skaldjursrätter.

Stockholms Fisk

Stockholms Fisk

Mitt i knutpunkten i Stockholm ligger T-centralen där tåg, tunnelbana och bussar till och från flygplatsen Arlanda strålar samman och dagligen strömmar det hit tusentals trafikanter från hela landet och den stora världen utanför våra landsgränser och i direkt anslutning till denna knutpunkt ligger hotellet Radisson Blu Royal Viking Hotel med restaurangen Stockholms Fisk inuti. Det centrala läget har gjort denna restaurang mycket populär för alla möjliga olika tillfällen som till exempel affärslunchen, morgonmötet, födelsedagsfirandet möhippan och efter jobbet träffen då man bland annat dagligen erbjuder ett glas cava och 3 färska ostron till ett hyggligt pris.

Stockholms Fisk

Jag kommer ihåg när restaurangen och dess lobbybar var nybyggda och öppnade för mer än 20 år sedan då framförallt baren snabbt blev en favoritplats för mig och mina affärsmöten som jag på den tiden hade dagligen i dessa lokaler då dom var fräscha, ljusa och även om det var fullt med folk kunde man föra samtal här utan att skrika sig hes samtidigt som servicen här var snabb, kunnig och klanderfri vilket då var viktigt för mig som behövde göra bra intryck på eventuella kunder. Ännu en fördel var att det är här öppet dygnet runt men det dröjde ett tag innan jag upptäckte mer än den utsökta caffe latten och den lika charmiga restaurangdelen med alla olika fisk och skaldjursrätter. Även om dom själva säger att dom är en av Stockholms få renodlade fisk och skaldjursrestauranger så går det även att hitta vegetariskt och kött på menyn men precis som namnet Stockholms fisk antyder är det just fisk och skaldjur som är den stora grejen här.

Från havet till bordet

Stockholm fisk är ett klassiskt skaldjursbrasseri. Det kockarna – med köksmästaren Micke Nilsson i spetsen – inte vet om hur man tillreder en hälleflundra, filéear en röding eller öppnar ett ostron, är inte värt att veta. Menyn anpassas efter säsongernas utbud av råvaror men även efter de råvaror som råkar vara finast för dagen. Menyn bjuder på såväl gamla klassiker som strömming, lax och skagenröra men även mer nyskapande rätter och hemmagjort bröd varje dag. En av mina personliga favoriter är deras skaldjursplatåer som inte går av för hackor och är enligt dom själva är den omåttligt populär även bland övriga gäster. För den som är sugen på alternativ serverar dom alltid två olika kötträtter på menyn och självklart finns som jag nämnde ovan vegetariska alternativ. Dom erbjuder även en lite barnsligare meny för de yngre gästerna som även välkomnas lite extra speciellt, inte minst genom att dom bjuds på glass efter maten. Personligen är detta en av mina favoriter i Stockholm även om jag inte bor där längre så försöker jag alltid ta en tur till Stockholms Fisk när jag väl är hemma och är sugen på fisk och skaldjur då jag vet att här kommer jag inte bli besviken