Bar

Dyra fiskar

Dyra fiskar

Låt oss prata om fiskar, och då framförallt dyra fiskar. Fiskarna i denna artikel är några av de dyraste fiskarna att köpa. Se till exempel på de otroligt vackra och sällsynta fiskar: Ljus – rödvit Peppermint Angelfish som kostar 300 000 kr, den kungliga sötvatten Polka Dot Stingray för 1000 000 kr och naturligtvis den bländande vit Platinum Arowana med ett rekordpris för fisk på 400 000. Att äga dessa fiskar är inte så enkel uppgift, inte bara på grund av de dyra kostnaderna, utan på grund av deras otroliga sällsynthet. Därför är det inte många lyckliga som kan skryta med närvaron av dessa fiskar i sitt akvarium. Se alla fiskarna i vårt inlägg. Vi har samlat en samling av de tio bästa dyraste fiskarna från hela världen. Om du tror att några tusen dollar låter som en massa pengar att betala för fisk. Utöver det faktum att många av dessa fiskar inte är tillgängliga för de flesta att köpa eller ens hämta upp från en butik, är deras skönhet och mönster otroliga att titta på, och får oss att undra över de många andra okända varelser som ännu inte upptäckts i havets djup.

Clarion Angelfish

Detta är en av de mest kända saltvattensfiskarna som finns. De är infödda i östra Stilla havet och når mått på 10 tum. De har gulfärgade kroppar, med livliga blå ränder som rinner ner för kroppen och ansiktet. Deras fenor är också tippade i samma ljusa levande blå. Till skillnad från de flesta fiskar som anges i denna sammanställning, är dessa fiskar vanligtvis uppfångade på Bali och kan variera i pris från 25 000 kr till 70 000 kr beroende på hur tillgängliga de är vid den tidpunkt de köptes.

Wrought Iron Butterfly

Kända för sina attraktiva mönster och färger, Butterflyfish är utomordentligt vackra och en eftertraktad familj. Denna fisk är inget undantag, med ett metalliskt utseende och markerad, gul fena har dessa fiskar ett starkt flockbeteende och tenderar att hålla sig samman i grupper om minst tio. De finns runt västra Stilla havet, nära Japan. De kan tycka att det är ganska svårt att anpassa sig i akvariet. I naturen är de planktonätande fisk, betar på alger och ryggradslösa djur, så detta kan vara svårt att replikera detta i akvarier där hemma.

Australiensisk Flathead Abborre, Rainfordia opercularis,

Detta är en av de sällsynta och minst kända. Inte mycket är känt om denna art och det tros att det endast finns en eller två arter som förts till USA. En av den erhölls av Steinhart Aquarium. Dessa fiskar rapporteras växa upp till 6 tum i längd, och som unga är de mycket ljusare och mer orangea än de är när de är vuxna. De har också blå ränder med svart kant. De har ett platt huvud (precis som namnet) och en bred mun och detta unika utseende är det som gör dem så förtjänande av deras helt eget släkte; Rainfordia. Detta är en riktig sällsynt samlarart.